CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Khamis, 27 Januari 2011

issshhhh ... aku ingatkan aku sorang jer yg perasan selame nie ..
rupenye ramai yang perasan dengan bende tuh ..
aku x sangke ade kwn yg mcm nie ..
dulu aku respect gler dgn die ..
tpi skrg die lah yang paling aku rase x nk pandang lansung ..
huh .. mmg sombong gler ar minah nie .. benci pulak aku ..
aku ingatkan die just sombong ngn aku ..
rupe2nye ngan membe yg lain pon same jgak ..
org lain ok jer .. die sorg je yg bajet hot sgt ..
die ingt dgn die menombong cam tuh ..
kami yg lain nie akan cari die ..
hey ! sory lah der ...
wa bukan jenis gtuh lah ..
sekali org somong ngan wa ..
wa sombong lgi 10 kali lah luu ..
hahaha ..
mmg patut pon bf die lari ..
pangai tuh melampau sangat ...
tapi law ase x nak sgt kat pkwe tuh ..
ckp lah awal2 .. n bg kat aku ....
hahahaha ..
baru lah ok ....
hahahaha .. aku graw jer ..
x nak lah bekas2 owg nie ..
dah laa ..
aku harap ka bhgia dgn perngai ka tuh eak ..
terime ksih kerana jnji mcm taik !!!

Rabu, 26 Januari 2011


aku rase sangat2 bosan ..
kenape lah aku nie xde pkwe .. hahahaha
agak x laku yer aku nie .,..
yelah mentang2 lah aku nie x cantik cam pompuan lain..
semua org x nak aku ..

bosan betul aku ..
mane x nyer .. kwn sebilik ngan aku nie ..
seronok jer ade pkwe .. aku jer xde ..
tapi bile ade yg nak cube ngan aku ..
aku pulak yang x yakin ngan diri aku ..

aku bukan nye memilih sgt tapi aku nie takut sgt ..
aku tkut ak x dpt bg mase dgn die ..
tuh lah dlu ade yg syg betol2 .. abaikan .,
padan muke ka zatyyy !!!!

haaaaaa .. ape yg aku nk wat eak ??
x kan aku lak yg nk kene mengorat ..
hahaha impossible tuh beb ..
x nak aku wat gtuh ..

mungkin dah ditakdirkan untuk aku bercinta dgn family jer kot ..
jage mak ayah aku lagi ok kot ..
dah ssh sgt ..
tapi i need a man !!!!!
please ..........
aku sangat2 sunyi ..

ya allah .. berikan lah aku peluang
untuk bercinta .... berikan lah aku laki2 yang baik ..
dan mencintaimu ya allah ...

Khamis, 6 Januari 2011

mom is everything ..

mak .. agak2 ape yang mak buat sekarang hah ?
sekarang aku berada jauh dari mak aku ..
entah apa yang berlaku kat sane ..
mak aku sihat ke agak2 nye ?
mmg lah sekarang teknologi dah moden ..
maybe aku boleh tny khabar mak aku melalui sms .
tapi x cukup utk menggambarkan ekspresi mak aku waktu tu ..
agak2 mak aku ada lagi tak terasa dgn mane2 sikap aku yg salah ?
aku harap mak aku ampunkan segala dosa aku jika ada ..
kadang2 aku pelik dengan anak2 sekarang yang x reti nak hormat mak die ..
jujur lah aku cakap .. no 1 lam hidop aku ialah mak aku ..
ayah tuh ntah no berape aku pon x pasti ..
bukan aku nak kata yang aku x sayangkan bapak aku ..
tapi kepentingannye dengan mak ..
aku x boleh bayangkan kalau esok hari ...........
kalau esok hari ditakdirkan aku mati ..
ermmm .. aku x berkesempatan lagi nak buat baik dgn mak aku ..
aku x sempat dah nak bercerita dengan mak aku ..
aku x dapat dah nak pergi jalan2 ngan mak aku ..
ya allah sedihnya aku ..
dan kalau mak aku yg pergi tinggalkan aku ..
oohhh .. x boleh2 ,,
betul .. mmg kite perlu redha dgn ketentuan tuhan tapi ..
aku x boleh hidup kalau mak aku x de kat sini lagi ..
tapi entah anak jenis ape aku nie ..
aku kadang2 ade jugak terkasar dengan mak aku tanpa aku sedari ..
mak maafkanlah anak mak nie ..
bukan niat nak berkasar dengan mak ..
tapi hati nie susah sangat nak tahan sabar ..
hati nie masih lagi macam keanak-anakan ..
tapi ikhlas dari hati ..
mak lah satu2 nya insan yang paling penting dalam hidop nie ...
biar apa pun orang kate di belakang mak ..
biarkan jer ,, anak mak nie sentiase ada mak ..
mak jgn risau ... anak mak x kan tgl kan mak ..
anak mak nie takkan biarkan sape ganggu mak ..
tapi mak .. buat mase nie ..bkn anak mak nie
xnak kirim duit kat mak ..
tapi mmg cukup2 jer duit yang ade ..
tapi ni janji yang mak kene ingat ..
satu hari nnt bile anak mak nie dah berjaya .
mak minta lah apa-apa pun ..
insyaallah anak mak nie akan cube dapatkan ..
kalau anak mak nie x sempat nak balas budi baik mak ..
selama membesarkan kami adik beradik ..
mak halalkan lah yer semuanya ..
mak jgn lah sedih2 yer ..
kalau ade ape2 .. mak ceritalah yer ..
mak jgn pendam .. anak mak nie sentiasa sudi mendengar ..
mak .. sayang mak sangat2 taw x ......
mak kalau nak pergi mane2 jgn lupe bgtaw taw ..
mak jangan tinggalkan anak mak nie ..
nak ikut mak .. sejauh mana pun mak pergi nak ikut taw ..
anak mak nie x kan kahwin agaknya ..
sebab nak jage mak je sepanjang hayat ..
mak jgn pergi mana2 yer ...
mak .. ampunkanlah segala dosa yang pernah anak mak nie buat ..
anak mak nie banyak wat dose mak ..
anak mak nie selalu sakitkan hati mak ..
mak tolong lah ampunkan yer ..
sayang mak sangat2 ..
minta maaf lah sebab anak mak nie tak mampu
nak zahirkan rasa sayang nie bila berhadapan dengan mak ..
hanya kerana nak menjaga hati sesetengah pihak ..
tapi yg pasti sayang pada mak tak ade sape
yang dapat tandingi nya mak ..
sayang mak ..........................................


samsiah binti osman ..

Rabu, 5 Januari 2011

Aku anak din .. nie lah name nye chiiek zatty .. seorang yang sangat suke kan tilam .. tapi kalau xde tilam pun xpe yang penting dapat tido ! berumur tut .. tut.. pada tahun ini ... belajar dalam jurusan ketiausahaan dan memang setia lah ..

Perkara atau bende paling penting dalam hidop dy ialah .. cermin ..

Memang sangat penting .. kalau dalam keadaan terdesak .. bayang2 pun da boleh selamatkan dy ..

Ade prinsip dalam hidop iaitu sentiasa mementingkan perkara yang penting dari perkara yang penting kerana perkara yang penting itu lebih penting dari perkara yang lebih penting ..

Status dy sentiase single selagi x kahwen .. boleh berkawan dengan sesape sajer asalkan xde sakit mental .. tengok pic nie kene x dgn cerite nie ??

Jgn cubelah nak tipu dy sebab tuh kepantangan dy .. semua org pun mcm tuh kan ..dy nie jugak seorang yang peka terhadap waktu mkn .. bukan ape .. dy nie mempunyai hajat untuk menambahkan berat badan .. mana tak nya .. dy benci bila dikatakan kurus ..

Kalau memasak , dy lah orang yang paling rajin utk tgk dan mkn jer .. sebab ade orang lain yang akan masak .. so buat ape nak susah2 kan ..

Dy nie sangat obses kepada citer korea .. n sape lagi kalau bukan lee min ho idolanye .. kate kawan2 .. dy nie nampak kasar tapi hakikatnye x pon.. kuat menangis jer .. boleh menjdi seorang yang hilang kewarasan akal biler kecewa ..

Kebolehan dy .. dy boleh x tido semalam kalau pasal on9 .. tapi boleh tidor sepanjang hari kalau terlampau mengantok .. barang penting dalam hidop dy , getah rambut sebab dy x suke lepaskan rambut ..

Minuman kegemaran dy yg wajib beli .. x lain x bukan minuman TINGE .. ramai yg x thu minuman tuh tp yg pasti seeedddaaapppp ..

Cukup lah setakat nie corat coret pasal dy .. sampai ketemu lagi ............

Love All ..... J

di sini adalah ciri orang yang aku cari ..

seorang yang suka wat aku senyum n senang hati ..
pemberi respon yg baik ..
maknenye x lampi lah ..
hormat privacy aku as a girl .........
boleh belikan aku something ..
x kisah lah ape pon ..
even pen sebatang pon aku still appericiate ...
of course pandai ambil aty mak aku ..
hati aku yang kedua ..
tapi jgnlah cover pulak dpn mak aku ..
duit kene ade ...
bukan aku nak jadi materialistik ..
but that thing is very important ...
maintainance aku tggi sikit ..
be honest in any situation ..
aku benci penipu ...
semua orang pun benci penipu kan ....
boleh berbaik dengan membe2 aku ..
girls and boys ..
terima hakikat perangai aku
yang x berape nk ayu ..
tuh jelah kot ..

tapi law xde yg nk cari aku pon x pe ..
aku ok jer ..
hidop kene sempoi .. kan ..
no man no cry ..

daaaaaaaaaaaaaaa ...

Selasa, 4 Januari 2011

lets watch it !!!!!!!


video
this is my idol group band ..
lets support them ..
kim hyun joong ..
kim hyung joon ..
kim kyu jong ..
park jung min ..
hyo young saeng ..
love u all !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

this is my idol forever .. nama dirahsiakan yer ..
rasenye ramai yg kenal die nie ..
cume biase lah die x kenal kite kan ..
tapi itu x menjadi masalah pada aku ..
asalkan aku setiasa up to date dia ..

first time tgk die nie .. aku rase mcm nak pengsan ..
aura dia yang terlampau kuat tuh kan ..
luluh seluruh jiwa raga aku ..
tambah lagi dengan suare die yg merdu tuh ..

gaya die yg sentiasa berkarisma tuh buat aku ..
entah lah .. aku pun ssh nk explain..
aku x kisah orang nk kate aku gile ke ..
whatever ,,..

nie akak aku nyer pasal lah nie ..
kalau die x tunjuk kat aku ..
xde aku jadi angau mcm nie ..
gurau jer .. hihihihi ..

tapi aku rase nie yg terbaik .. baik aku minat kat die .. dari minat kat orang laki kat sini ..
yg nie dah tentu x dapat .. hihihi .. so xde lah berdarah sangat hati nie kan ..
die nie sebenarnye pelakon dan jugak penyanyi ..
tapi sekarang da kurang menyanyi .. lebih kepada berlakon ..

kawan2 .. cepat2 lah tgk cerita playful kiss .. best sangat cerite nie taw ..
tapi jgn jatuh cinta pulak ...

hope u always success ... love u forever ...

Nie kawan baik aku ..

Name dy Ira ataupun anak En.Zaini ..

Asalnya dr Sabah bha ..

Satu kelas dengan aku iaitu office management student ..

Status .. bukan single lah ..

Nie kawan baik aku ..

Name dy Ira ataupun anak En.Zaini ..

Asalnya dr Sabah bha ..

Satu kelas dengan aku iaitu office management student ..

Status .. bukan single lah

Comey ??

Kalau nak puji jgn depan dy ..

Seorang yang penakut jugak ..

Sebabnye .. rahsia lah antara aku dgn dy ..

Kami sentiasa bersama kecuali ..

Time aku balik kg...

Boleh kate keras kepala jugak ..

Suke cari pasal dengan aku .. ade jer yang x kene ..

Seorang yang mengambil berat soal tido !

Tapi dy nie lah sayang aku ...

Aku sayang kaw bha Ira !!!

Family aku family dy jugak kat semenanjung nie ..

Cita2 dy terlalu tinggi sampai x terberitahu kat aku ..

Yang penting ..

Dy nie seorang kawan yang baik ..

Luv u Ira ..

Moga2 kita akan terus menjadi bff yer ..

nie pasukan bola jaring aku mase zaman sekolah dulu ..
aku berperanan sbg gs ..
hakikatnye aku mmg rindu sgt ngan team nie ..
mase nie kat selangor .
kebangsaan nie ..
tapi x menang pon bile da sampai sini ..
semua pasukan hebat2 ..
waktu nie muka aku x penah putih pon ..
mana taknye .. hari2 aku training ..
byk sgt kenangan mase nie ..
ade jgak kena marah ..
biaselah budak2 semua degil ..
termasuklah aku ..
tapi aku tetap sayang cikgu yg train kami nie ...
die baik sangat ..
selalu tolong aku ..
walaupun aku selalu wat nakal ..
tapi die x pernah ..
benci aku ..
aku nie jer yang selalu malukan die ..
but no anymore k ..
haaaaa ..
aku da insaf sikit ..
aku harap semua yang ade lam pic nie ..
berjaya dalam hidup masing2 ..

Mia ??

Budak comel yang baru nak membesar ..

Pandai berkata-kata tapi pelat ..

Suke membaca buku tapi semua orang x paham ..

Naik kereta wajib on radio ...

Makan ??

Apa-apa aje .. asalkan halal semua boleh masuk dalam perut tuh ..

Bertuah sangat sebab ade akak- akak n abang yang sayang dia ..

Mama n abah ??

Mama dia keje .. ayah dia yang jaga ...

Kawan baik dia ...

Semua kucing yang ade kat muka bumi nie kawan dia ..

Suke buat orang ketawa ..

Tapi x boleh masuk raja lawak lah ..

Perkara yang menakutkan dia ...

Bila ade orang nak pukul family dia ..

Yang bestnye ade adek macam dia ...

Kecik2 lagi dah tahu nak jaga barang family dia ..

Lahir pada tanggal 22 hb 6 ..

Tahun biler ??

Kira lah pada tahun 2010 nie umur dia 2 tahun ..

Tapi ...

Biler tanya dia .. dia sayang siapa ??

Jawapannya abah mama jer ..

Sian kami akak2 n abg dia nie ..

Apa-apa pun kami semua tetap sayang dia ..

Sayang Mia !!!!!!!!!!!!