CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Isnin, 10 Oktober 2011

perkahwinan


ini kisah kawan aku ...
dia ade awek .. lame dah die ngn awek die nie .. adalah lam 2 3 tahun ..
then die putus kejap last sem ..
tibe2 je .. balik cuti raya .. die couple balik ...
haaaa .... sejak dari dy kapel balik tuh ..
die dah x rapat dah ngan aku ..
sampai lah kami cuti sem semula ...
tibe2 bersamaan 8.10.11 ..
aku tgk gamba deorang dah nikah ....
betapa terkejut nye aku ....
akhirnye deorang dapat happy ending yang baik ..
semoga mereka berdua berbahagia n hubungan kekal akhir hayat ..
huhuhu ... kalau lah aku boleh mcm deorang ...
how good happy ending ...

Khamis, 4 Ogos 2011

kepergian seorang teman ...

29.7.2011 ari tue .. aku dapat satu mesej dari kawan aku Hazwan, dia beritahu aku yang azhar kawan sekolah teknik kami terlibat dengan kemalangan jalan raya. Aku dapat tahu yang dia cedera parah dan aku agak terkejut dengan berita itu. Aku pon merancang dengan kawan2 aku mira, hazwan, apis dan lain2 untuk melawat dia pada hari selasa bersamaan 2.8.2011.

Aku sanggup ponteng kelas pada hari selasa tuh sbb nak tgk kawan aku nie .. sebelum kami bertolak ke kl .. gf kepada azhar iaitu syamin, kawan kami jugak menelefon aku dan beritahu yang azhar dah pon dalam keadaan kritikal.. sambil menangis die mengadu kat aku. Sedihnye ati aku waktu tu ... sampai jer hospital ... kami dibenarkan melawat azhar secara bergilir2.. terkejut gler aku tgk dia .. sgt kesian dan dasyat ... x sanggup rasanya nak tatap muka dia lame2 .. syamin pulak sgp x pergi kelas sedangkan dia dah x lame dah nak trial exam stpm ... azhar accident motor dengan kereta yang dikatakan langgar lari .. kawan kepada azhar dah pon meninggal dunia di tempat kejadian ...

Aku dengan mira terpaksa jugak balik rumah pada hari selasa itu sbb aku ade klas dan die dah janji ngan family die nak balik.. tapi kawan2 laki kami saje je melengahkan masa. Ajak berbuka dulu lah .. ini lahhh ... time berbuka puasa nie.. aku sedih sgt tgk syamin .. makan pun dia x selera dah ... tgk2 jam ... dah kul 9 mlm dah .. aku ngan mira mmg serabut gler time tuh sbb kami mmg nak kene balik ... sampai lah kul 10 lebih .. kawan2 laki aku nie ajak g minum2 dulu pulak .. adoi .. geram betul aku ... aku da ar ade kelas hari rabu .. kul 11 g ambik ayu pulak kat pekeliling .. dan akhirnya aku ngan mira x jadi lah balik ... kami pon pergi lah hospital semula ..

Keadaan azhar dah semakin parah .. dan doktor kata dia dah x de harapan .. sedihnya kami waktu tuh .. dah lah yang ada cume mak kakak n abang dia jer ... x tahu mane sedara mara die .. lebih kurang jam 1 hga 2 pagi .. azhar disahkan meninggal dunia.. ini lah saat yang paling menyayat hati .. kakak arwah pengsan .. abg arwah menangis2 mcm orang hilang arah ... mak arwah cube sembunyikan perasaan sedih tapi akhirnya mengalir jugak air mata .. tuh yang aku paling x leh tahan tuh .. kalaulah x ade kami, x tahu lah mcm mane mak arwah nak kawal kakak n abg tuh .. sedih sgt aku .. tumpah jugak air mata aku waktu tuh .. semua yang ade kat hospital tuh semua menangis(yg terlibat jelah)... aku betol2 x sangke arwah pergi secepat nie . aku x boleh nak tgk syamin waktu tuh .. sbb aku x dapat nak bayangkan kalau aku ditempat dia .. sedihnye rasa kehilangan orang yang dicintai sekelip mata tanpa sempat ucap apa2 .... syamin dengan arwah dah lama bercinta dan akhirnya jodoh mereka ternyata bukan disini... arwah jenis yang baik ... suka tersenyum ... sbb tuh ramai yang suka kawan dengan dia ... semua kawan2 rapat dia ada datang untuk berikan penghormatan terakhir ...

Ada hikmah aku dgn mira x dapat balik hari selasa tuh .. rupanya arwah dah nak pergi ... sampai sekarang aku still mcm terkejut and x leh nak lupa lagi .. tapi biarlah arwah pergi dalam bulan yang mulia nie .. semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam golongan orang2 yang beriman... aku ada terpikir .. sekurang2 nya arwah dah lepas .. tapi aku yang masih hidup nie bila2 masa jer akan pergi jugak .. takuttnye aku bile terkenangkan hal nie .... kepada syamin .. teruskan lah kehidupan dengan baik .. jangan mudaratkan diri sendiri .. yang pergi tetap pergi .. yang masih hidup .. kene teruskan kehidupan ... tuhan lebih menyayangi arwah ....

Sabtu, 23 Julai 2011

nurul izzati
this is 2ne1 ... the best female group i ever love !
tHis Is tHe gRoup wHich Is make mE fEel coOL and rElax !
xdE Lah rElaX sGt sBb gEnre muZik dEorAng Nie pELik siKit ..
itU yg UniknYe dEoranG nie ....
daRi sEbeLah kiRi tu .. NamE diE SandrA Park, Park BoM, cL and MinzY...
baGi aKu dEoranG x mCm giRls grOup yG laIn sBb dEorang Nie x sexy ManE pOn ..
n tHe thEy dresS is Just sImpLe oNe ...
taPi tuE pEndaPat Aku Lah .. baB pndapAt orG nie bErbezA2 ....
anTara laGu dEorang yG aku MinaT and DAh haFal ..
"i dont care, go away, in the club, cant nobody, clap your hands, its hurts, lonely, try to follow me, fire, and yang terbaru I AM THE BEST"
NiE Lah kumPulAn pompUan pErtamE yG akU miNat !

sAndAra ParK: she's nice .. sweet ... tapi dari segi suara i dont like her that much ... hihihi
PaRk BoM: ha yg nie yg paling aku minat .. sbb suara die x mengada mcm orang lain n dia cantik pada aku .. paling penting suara die tuh yang mmg sedap !
cL: cl nie pulak die mmg best bab rap nie .. kalau rap dielah idol aku ...mmg best !
miNzY: die nie paling muda ... suara die best law lagu slow .. jelas .. die rapers jugak .. but the best thing is she's the best in dancing ...

pada tahun 2010 this 2ne1 win 5 awards that are ,, best music album, best digital single, best female group, best song, and artist of the year !

huh mmg patut aku minat 2ne1 nie .. ternyata berbakat dan lagu2 deorang terbukti best sbb lepas masuk carta lagu terbaik kat america !

all the best 2ne1 ! annyonghaseyo ! love all of u especially park bom !

Ahad, 3 Julai 2011


hai kawan2 ... nie adalah kawan2 aku .. ha yang tepi sekali pakai baju putih tuh lah kawan baik aku jue tuh ..
yang wane merah tuh yati n yang hitam tuh ira ...
time nie kami g genting .. saje nak jalan2 sambil main2 ..
nie mungkin akan jadi salah satu kenangan aku yang akan aku ingat selalu ..
seronok sgt aku jmpa kawan lame aku nie .. 

perkara yang paling aku x leh nak lupa ...
aku main slero tuh .. 
kalau tengok orang main mcm biase je ..
rupe nye .. yaallah .. tuhan je yg taw .. 
betapa nak terkencing nye aku ...
takut gler ar ... tapi mang syok ar kan .....

thanks kawan2 sbb sudi meluangkan masa dengan aku .. aku syg korang semue taw !!!!!!!!!!

Khamis, 16 Jun 2011

cot cet cat mok mek !!!!!!!

pertama kali melangkah ke alam teknik !
haa .. mula2 aku mmg agak sedih memasuki alam yang baru nie ...
maklumlah pertama kali jugak aku terpaksa berjauhan dengan keluarga aku ...
first day pulak aku dah kene jalani sesi orientasi yang amat dasyat ...
mana taknya .. dah lah xkenal sape2 kan ....
then segala bende yang kami kene buat mesti cepat dan hanya diberi masa 2 minit utk setiap apa yang kami lakukan ...
bayangkan aku dah lah makan sorang2 .. baru nak suap nasi dah kene lari pulak g dewan ...
seminggu di sesi orientasi aku mmg penat tapi aku hanya pikir positif .. just nak sedapkan aty sendiri kan .... tapi ada kebaikannya orientasi nie sebab time tuh lah kita akan buat kawan ...
akhirnya aku dapat lah seorang kawan baik yg sentiasa dengan aku iaitu jueriyana ...
die nie sebelah je katil aku so kami selalu lah bercakap bersama ...

kini bermulalah kisah aku di SEMENTA GEMILANG! sekolah menengah teknik bentong ,,,,
awal tahun ting4 .. aku berada dikelas kejuruteraan awam...
hidup aku di sementa nie adalah bersama kawan2 .. dan kawan aku yang paling rapat dengan aku ialah jue ... dielah teman aku yang mmg sentiasa dengan aku ....
walaupon kami bukan satu kelas tapi kami tetap juga akan sama2 ...
jue nie orangnye baik .. lemah lembut .. dan mmg baiklah .. x taw lah nak ckp ape lagi ...
dari awal aku mmg rapat dengan die ....
semasa di ting4 .. mcm biasalah lumrah hidop di teknik kan ... junior mesti akan hadapi mslh dengan senior ....
tapi aku xkisah pon sebab aku taw yang aku pon akan jadi senior jugak ...
waktu di ting4 ,... aku mmg baiklah .... dalam kelas pon aku yang "kongker"..
setiap kali exam ,... aku mesti akan dapat tempat 1 hgga 5 lah ....
dari ting4 jugak aku dah mula join pasukan bola jaring ....
aku mmg minat sgt ngan sukan nie ... jue pon join gak bola jaring nie ...
aku pon mula rapat dengan senior after join netball nie ...malah aku juga semakin dikenali kerana netball SEMENTA selalu menang n kalau dah menang kami pon akan naik pentas dan diperkenalkan ....
makin lama aku kat SEMENTA nie aku mula rasa happy ...
kami selalu x sabar nak tggu cuti dan bile dah cuti tuh x sabar pulak nak balik asrama semula ...
kalau kat SEMENTA nie ... kat mana jer aku berada mesti ada jue punye ...
memang hampir setiap masa kami akan berdua ... mandi jer x sama2 ...
seriously .. aku mmg syg sgt kat jue nie ....

pejam celik.. pejam celik ... haaa dah jadi senior dah pon aku dan bermakna aku dah pon ting5 ...
ha ni tahun yang penting lah buat aku sbb kene ambik spm kan ....
start tahun nie ... aku makin ramai kawan ....
antara kawan yang rapat dengan aku ... mira , anis , n sudah semestinya dak bilik aku lah ....
jue tuh dah mmg top 1 list kwn baik aku kan ...
mira n anis nie .. die budak bilik lain tapi dek kerana kepala otak masyukkk jugak dengan aku .. haaa tuh yang jadi rapat tuh ...
dak bilik aku lak ... ade gelaran die .. iaitu "set2 belacan" ....
mana taknye .. hari2 mkan belacan n berbau satu asrama tuh belacan kami ...
mira nie jadi makin rapat dengan aku bab umah die dekat jer ngan umah aku ..
sebelah daerah jer ....
waktu di ting5 nie ... aku lebih ramai kawan laki yang rapat ngan aku ...
mana taknye ... aku jenis lyn belaka .. tambah2 pas jadi toke chated nie ..
makin ramailah kawan aku ...
start taun nie jugaklah kot aku mule kapel2 nie ...
haissshh bongek tol aku nie !
ermmmm bile dah jumpe ramai gang nie ... kepala same pulak .....
aku mula lah wat pangai .. mcm2 pangai aku buat ...

antara rekod jenayah terbesar aku ialah :-


  1. lari dari asrama nak dekat 4 hari ... lepak kat kl .... (3 orang perempuan dan 11 orang lelaki kalau x silap) .. time ni jugak mcm pelarian kat bentong sbb nak lari dari parents kawan aku .. dy kantoi dating ngan parents die .. terbabit sekali ngan kami nie .. lastly tido kat surau camang ramai2 ... balik jer hostel .. kami disoal siasat dan dipandang serong !

  2. bergaduh dgn junior sampai akhirnya ke balai ... kene marah dengan inspektor bobby ...dituduh pulak merancang satu sindiket merogol diluar kawasan sekolah ..diangkut dengan van polis dari asrama ...

  3. tak pergi ambil paper time spm ... cikgu kol cari aku ... kene marah pulak ... aku juga antara manusia paling x de perasaan time spm .. asyik tido sampai pengawas tuh fed up nak kejutkan aku .. akhirnya dalam result aku TH lah jadi nye .. cikgu pandang serong lagi .. aduhai ...

  4. ponteng kelas ... dok kat atas dewan .. panjat dewan dengan baju kurungnye .. agak kurang senonoh lah ....

haaaa tuh lah antara perkara yang tersemat lam ingatan aku ... tapi semua yang aku buat tuh .. Jue x terlibat .. aku x nak die ikot pangai aku yang buruk tuh ...tapi mira mmg rakan seperjuangan aku bab2 wat jaat nie .. hahahaa ... aku mmg kaki serong time sekolah dulu ..waktu form5 nie lah aku rase zaman aku betol2 nakal ... ade jer bende x baik yang aku nak buat ... tapi aku sayang gile kenangan zaman kat SEMENTA nie .. ade lah ramai jugak kawan laki yang mmg rapat dengan aku iaitu .. wan .. panjang .. macha .. dak laki kelas aku .. acap .. apek .. elat .. n ramai lagi lah ... aku mmg akan ingat deowang semue nie sampai bile2 ....sebenanye bermula time nie lah aku kenal erti persahabatan ... waktu aku dalam kesusahan .. deowang nielah yang sama2 sgp berkorban dan ambil berat kalau aku ada mslh dan sentiasa cuba utk bek up kawan x kira lam ape jua cara sekali pon .. sebab tu lah aku syg sgt kenangan waktu di SEMENTA.. mcm2 lagi law nak diikotkan .. kalau aku cerita pon xkan habis ... cukuplah aku simpan dalam memori aku nie utk kenangan peribadi aku ... sampai sekarang pon aku still teringat2 setiap kenangan dulu xkira lah kenangan baik ataupon yang burok tuh .. dua2 pon bagi aku adalah sweet memory....

akhirnya berakhir juga zaman aku di teknik .. nak tak nak aku terpakse juga tinggalkan semua kawan2 yang aku sayang ... walaupon pahit tapi aku tetap kene telan ... bile teringat mmg aku sedih sbb dah x dapat nak ulang waktu tu ... tapi setiap detik manis waktu aku di SEMENTA dlu aku tetap simpan kemas dalam kotak memori aku nie ... aku akan kenang sampai bile2 ... until now pon ,, aku still berhubung dengan kawan2 SEMENTA ... aku sayang kowang semua ...

kpd JUE:-

Terima kasih byk2 sebab sudi jadi kawan aku ... aku minta maaf sekiranya aku pernah menyakiti hati kau ... aku minta maaf sebab x dapat jadi kawan yang baik ... but aku nak ka taw yang aku mmg bersyukur ada kawan mcm ka ... ka ttp kawan baik aku sampai bile2 ... dari ting4 kite kenal dan kite jadi kawan baik ... kalau ka ingat kita selalu wat ape2 berdua kan ....kite study pon same2 kan .... ka selalu tolong aku .. kadang2 kite gaduh jugak kan .. aku minta maaflah .. 2 tahun kite abiskan masa kita sama2 .... tapi sekarang kita dah x dapat mcm dulukan ...kita dah makin jauh ... kita jauh sgt ... aku rindu taw kenangan kita dulu ... aku rindu ka gile babi ,,.. aku sedih bile teringatkan kenangan kite ... aku ingat sangat sampai sekarang .. 2 tahun kita tido same2 ... bergurau .. aku sayang ka jue .. syg sgt2 ... aku berdoa semoga ka berjaya dalam hidop ka .. 3 perkataan jer yang aku nak ka taw .. AKU RINDU KA ! miss u damn much !!!!!!!!!!

Rabu, 15 Jun 2011

bicara hati .....

kenapa mesti aku ingat kat die ?
kenapa mesti ade perasaan suka ?
kenapa mesti ada lelaki ?

aku pon x paham dengan hati aku nie ...
aku marah , mengeluh bila aku bosan ....
aku bosan sebab aku xde pasangan mcm kengkawan aku yang lain...
tapi bila aku pikir balik ...
ada kekurangan pada diri aku sendiri ....
aku xpandai nak buka hati aku bila dah sampai masa yang sesuai ..
akhirnya aku yang melepas ....
sekarang bila aku dah hilang peluang tuh ...
aku sibuk mencari ....
tapi aku tahu aku x kan dapat dah peluang untuk memiliki tu ...
walau pun peluang tuh dah xde ...
aku ttp jugak dengan angan2 aku ...
tapi aku nak tekankan kat sini ....

"kite x boleh nak paksa orang untuk suka kat kita ...
tapi hati kita sendiri pon x boleh dihalang kalau kita dah mula suka kat seseorang"

maknanya kat sini ... aku akan suka kat seseorang tuh biarpon dia x suka kat aku tapi aku x kan minta orang tuh suka kat aku semula ...
bagi aku bila kita suka kat orang ..
maknanya kita masih lagi seorang manusia yang normal ...
itu menunjukkan yg kita dikurniakan perasaan yang baik ...
cuba bayangkan kalau kita x pernah jatuh cinta ...
cuba bayangkan kita x ada sape2 yang kita suka ...
cuba bayangkan kita suka kat kaum sejenis dgn kita ...

haaa kan ni dah jadi x normal ....
bagi aku .. x salah kalau kita suka kat seseorang ..
selagi kita x menjatuhkan maruah diri ....
jgn kita terlalu menyanjung seseorang itu pulak ...
nanti lain jadinya ... jgn sampai rosak iman di dada ..

tapi mak aku selalu cakap ...
"kalau kita nak sayang orang , sayanglah orang yang memang dah pasti sayang kita......"

maknanya perasaan kita tuh berbalas lah kan ...
tapi kadang2 bila dah ada orang yang sayangkan kita..
kita pulak yang x dapat terima orang tuh ...
rumit bila bercakap soal hati dan perasaan nie ...
yang paling tepat ... lebih baik kita belajar mencintai tuhan dengan lebih baik dahulu ... kemudian barulah kita ..
belajar mencintai orang lain dan sayang kita pada tuhan
adalah sentiasa menjadi no 1 !




Selasa, 31 Mei 2011

saya nak awak pulangkan balik aty saya kalau awak dah x perlukan lagi ..
awak memang x rasa apa yang saya rasa ..
tanpa awak sedari .. awak sebenarnya dah menyiksa saya ..
tapi bila saya pikir balik .. semua tuh bukan salah awak ..
semua tuh salah saya .. saya yang terlalu ego ..
tapi hakikatnya awak dah ambik aty saya tapi awak x pulangkan balik .
saya dah penat dalam keadaan mcm nie ...
bila aty saya ada kat orang tuh .. maknanya saya perlukan orang tuh ..
orang yang ada aty saya .. itulah orang yang saya tunggu selama nie ..
tapi nampaknya awak dah x perlukan saya ...
terus terang saya cakap ... saya sangat sedih sebab selalu benda mcm nie jadi kat saya ...
saya dah lama kesunyian .. saya dah bosan hidup tak berteman mcm nie ..
saya mengaku saya memang banyak masalah ..
sebab tuh saya perlukan seseorang disamping saya .,.
saya teringin nak macam orang lain ..
dapat merasa diri disayangi dan dicintai ...
itu yang saya nak .. saya sangat perlukan rasa tuh ..
mungkin orang akan kata masih terlalu awal utk saya
tapi saya takut saya x kan sempat rasa semua tuh ..
saya x dapat nak beritahu siapa awak sebenarnya .. cukuplah sekadar
saya seorang sahaja yang tahu siapa awak ...
tapi saya janji yang saya akan simpan awak dalam aty saya ..
walaupun mcm tuh .. saya tetap doakan kebahagiaan ..
saya doakan awak bahagia dengan wanita pilihan awak nanti ..
saya belum cukup sempurna untuk bergelar kekasih ...

saya perlukan dia ...
tapi die x perlukan saya ..
x pelah ..
saya tahu tuhan x pernah tinggalkan saya ..
tuh yang lebih penting ...

Isnin, 30 Mei 2011

nurkasih ...

nurkasih ....

kalau tengok pada nama tuh macam biasa je pada pandangan orang ..
setakat cerita nurkasih .. byk lagi cerita berkonsepkan islam dah ditayangkan ..
apa lah sgt bezanya cita nie dgn cita lain ..

tapi pada aku .. cerita nie banyak beri dorongan kat aku ..
sebenanye aku suka tgk citer2 mcm nie ..
mmg luarannya aku nie x nampak pon mcm seorang yang baik .. sopan ..
tapi aku cube sebenanye utk belaja sikit2 ..
kalau boleh aku nak bersihkan diri aku nie dari dalam ...
setakat luar je orang tgk ok .. x gune jugak kalau dalaman tuh masih kotor ..
sebab yang tuhan tuh die tahu semuenye luar dan dalam ..
kadang2 aku terpikir .. bile aku nak berubah ....
kalau diikutkan dah byk sgt petanda yang dunia ni akan berakhir ..
tapi aku x berubah jugak ...
sebenanye aku masih x bersedia nak berubah ...
kalau aku nak berubah aku mungkin akan jadi orang lain ..
dan automatik aku x kan dah dapat buat kawan2 aku ketawa ..
dan mungkin aku akan jadi pendiam ..
yelah aku risau kalau aku nie masih byk bercakap .. makin banyak perkataan kesat
yang aku keluarkan nanti ..
sekali aku dah berubah aku x nak dah cakap perkara yang x baik ..
aku memang nak berubah tapi dalam masa yang sama .. aku takut jugak kehilangan kawan ..
ade masenye jugak aku pikir .. macam mane kalau aku mati dalam keadaan aku yang
masih x berubah ?
waktu tu dah x sempat aku nak bertaubat ..
aku takut bile mengenangkan hal tuh ..
aku takut jugak kalau aku berubah sekarang .. tapi sekejap je ..
aku cuba dalami diri aku sendiri ... aku nak aku betol2 sedia ..
balik kepada citer nurkasih tuh .. setiap ungkapan yang dilakonkan tuh ..
betol2 wat aku terfikir sejenak .. apa ertinya islam kalau kita x menunaikan tanggungjwab kita ?layakkah kita digelar islam ?
airmata yang mengalir waktu aku tengok citer tuh bukan kerana citer tuh sedih tapi ..
sebab aku fikir kenapa x semua orang kat dunia nie mcm adam dan nuramina tuh ..

aku harap satu masa nanti aku diberi kesempatan untuk bertaubat dan aku x nak mati dalam keadaan kekufuran ..
aku harap jugak tuhan akan berikan aku hidayah dah dgn hidayah tuh lah aku dapat mengubah diri aku ..


ha nie name die farah z ..
tuh name glamor die ..
aku yang nie pon baru kenal gak .. n cepat jer rapat dgn die ..
kepala boleh masuk lah ngn die nie ..
yang pntg leh wat aku ketawa tuh .. mmg ok lah..
ayat die yang biase kuar .. " ermm xpelah xkisah sgtlah .. kwn2 kan "
kadang2 sentap .. tapi x pe farah .. aku tetap suke kawan ngan ka ..
die ni seorang kawan yang pemurah .. syg ka weih ...
aku harap kite akan terus kawan weih ..
aku doakan ka berjaya capai cite2 ka ..


fadh sengal :P

ha nie kawan baru aku .. law ikotkan lame dah kenal die nie ..
tapi tuh lah mule2 aku nyampah tgk die nie ..
mane tak nye wei .. muke die nie x penahnye nak senyum .. ish kadang2 ase mcm nak tei jer ..
hihih but now .. after i get to know her better ..
die ok sgt sebenarnye .. bab tuh lah kite nie x leh nak judge a book by its cover ..
kite kene bukak lu buku tuh ..bace dulu .. then baru leh judge ..
fadh ka mmg best .. aku suke kawan ngn ka weih ..
sory ar law selalu susah kan ka ..
aku susah ka tolong .. ka susah .. ermm pandai2 lah ka ..
hihihi .. graw jer kawan ...
tapi die ni da x available dah .. bab die nie dah ade kumbang die sendiri ..
alah malas lah nak citer lebih2 .. hope korang bahagia k .. mmmuuaaahhh !

Isnin, 28 Februari 2011

assalammualaikum ..

sy minta maaf kalau selama nie sy mmg x sempurna utk awak ..
sy tahu sy x layak utk dapat cinta awak tuu ..
sy jugak tahu awak layak dpt cinta org lain ..
sy minta maaf sebab x dapat nak jadi spt yg awk mahukan ..
sy tahu dy lebih baik dr sy ..
tgk wajah dy pon sy tahu yg dy jauh lebih baik dr sy ..
sy tahu melalui cara awk layan sy pon nampak macam ....
x apalah mungkin hati awk dah terikat dgn si dia ..
sy tahu semua nie salah sy sbb terlalu
berlaku jujur dgn perangai sy ..
sy x mampu nak jadi lembut mcm dy ..
sy cuma mahu jadi diri sy sendiri ..
sy x sangka awak x lh terima semua nie ..
sy minta maaf sbb sy x mungkin dapat lupakan awak ..
sy sendiri x pasti kenapa sy syg sgt kat awak ..
tapi sy nak awak tahu yg sy x nak awk kesiankan sy ..
sy nak awak teruskan hubungan awk dgn dy ..
dy seorang yg jauh lbh baik dr sy ..
awk pergilah pada dy
dan tinggalkan sy ..
sekali lagi sy mnta maaf di atas segala kesilapan sy ..


benda nie adalah suatu ketika dulu .. ketika aku terlalu bodoh mempercayai seorang lelaki yang sebenarnye x ada makna lansung dalam hidup aku ..
tapi aku tetap bangga dengan tindakan aku yg berundur diri sebelum lebih lama ditipu oleh lelaki durjana seperti nie ..
tapi disebabkan dy jugak sampai sekarang x ada seorang lelaki pon yg berjaya bukak hati aku nie .. aku dah jadi sgt traumatik dgn lelaki ..
ntah lah kenapa kan .. mmg org akan ckp aku bodoh kerana seorang lelaki habis semua lelaki lain aku x percaya .. habis nak wat mcm mane .. pedih kat aty aku nie .. bukan main sakitnye ..
emmm sekarang sakit tuh dah xde tapi parut die still ade lagi kat aty aku nie ..
emm tapi aku tetap sedih sbb aku dah x dapat nak bercinta macam dulu lagi ..
aku perlukan lelaki juga dalam hidup aku nie ..
aku harap sgt ada lelaki yg boleh yakinkan aku suatu ary nanti ..
dan jujo terhadap aku ..

Ahad, 27 Februari 2011

i really need someone in my life ..
when i have someone who make me happy nad peace..
i will make sure that i'll never let him go ..
even the sky are fallin down ..
i promise myself that i'll never let him go ..

but when that time ?
when i can have him in my heart ?
who is it ?
who would love someone like me ?
am i qualified to be loved by someone?
am i good enough to have someone?

too many quest in my mind ..
because i still wondering myself ..
i still confused the way i went through my life ..
but seriously ..
i'm so lonely ..
i want someone ...

yes !
i dont mind if people would say that
i'm desperate ..
yes! its true ..
im desperate for love ...
i want someone care bout me ..

if this is the fate for me ..
i'll accept it ..
even i know that i'll be lonely forever ..
i know that i'm not good enough for being loved ..
i'm not beautiful as others ..

permintaan hatiku .....

  • aku nak keluarga aku sentiasa bersatu walau dalam keadaan sulit mane sekalipon .
  • aku nak buat keluarga aku bangga dgn aku .
  • aku nak buat mak aku happy dgn kejayaan aku .
  • aku nak menerima hidayah dr tuhan spya aku sempat bertaubat.
  • aku nak bantu keluarga aku bila dah kerja .
  • aku nak dipanjangkan umur spya dapat jage mak ayah aku nnt .
  • aku nak family aku sentiasa happy.
  • aku nak adek beradek aku menju ke jln yg benar .
  • aku nak di curahkan ilmu yg banyak.
  • aku nak mak aku sentiasa happy .
  • aku nak berubah jadi budak baik.
  • aku nak jage percakapan aku.
  • aku nak jage tingkah laku agar x menyakiti hati sesape.
  • aku nak kan seorang teman lelaki yg baik.
  • aku nak seseorang yang boleh jage aku.
  • aku nak bertaubat.
  • aku nak aku pergi dulu sebelum mak ayah aku pergi.
  • aku nak tuhan bg aku peluang utk insaf.
  • aku nak tuhan lindungi aku dr perbuatan maksiat.
  • aku nak kawan2 yg aku syg mendapat hidayah agar dapat masuk syurga.
  • aku nak kawan2 aku jugak berjaya.
  • aku nak tidur dgn lena nanti.
  • aku nak mohon maaf pada semue org yg pernah aku sakiti.
  • aku nak diberi peluang utk berbuat baik dgn org.
  • aku nak kakak aku berbaik semule dgn parents aku.
  • aku nak ayh tiri aku jage mak aku elok2.
  • aku nak ayh aku jage mamasu(mak tiri) aku elok2.
  • aku nak hubungan kakngah aku dgn abg boy sentiase bhgia.
  • aku nak ditemukan dgn lelaki yg ikhlas.
  • aku nak ada lelaki yg sudi terima aku seadanya.
  • aku nak bukak pintu hati aku nie.
  • aku nak mak dimurahkan rezeki.
  • aku nak adek mia happy n jadi budak pandai.
  • aku nak langsaikan segala hutang mak ayah aku one day t ..
  • aku nak sihat selalu dan x nak sakit lagi.
  • aku nak mati dalam keadaan yg mudah.
  • aku nak masuk syurga dengan keluarga aku yg tercinta.


hari nie aku bace blog classmate aku ..
aku rase tersangat-sangat terharu ..
demi ingin menunjukkan rasa syg dy pada awek dy ..
dy menyatakan seratus kali maaf ..
dengan kate2 yg slumer tapi ..
pada aku sgt bererti ..
andailah aku dapat memiliki lelaki mcm tuh ..
mmg aku akan menangis bace post tuh ..
sedangkan tadi pun rase mcm nak terkeluar dah air mata aku ..
biase lah pada perempuan yg ....
emmm kesunyian mcm aku ..
aku x tahu lah kunci jenis ape yang telah kunci aty aku nie ..
pyh sgt aku nk buka utk lelaki ..
masuk bulan 3 nie .. genap lah ..
setahun 3 bulan aku single ..
kalau ikut kan aku bosan sgt ..
tapi aku seolah2 mcm trauma sgt ..
aku nak jugak mcm kawan aku ..
masing2 ade org yg kol mlm2 .. wish mcm2 ..
time hari jadi dapat hadiah ..
time sakit ade yg ambil berat ..
time happy ade yg kongsi gembire same2 ..
time sedih .. die sedih same
tapi xpelah ..
mungkin jalan aku ade dihadapan kot ..
kepada ACOR ..
aku mmg respect ar care ka wat gtuh kat awek ka ..
n aku harap ka berubah lah yer ..

making love

[Hyuna] Gibeun joheunil hanaga saeng gyeosseo neoraneun sarameul mannage dwenil
Geurigo sarangi itaneun geol alge dwenil

[GaYoon] Jinjja sarangiran eotteon mashilkka dalkomhan gibunilkka
Eodu un golmok gil kiseun eotteolkka haneuri hayae jigo yeppeun jong soriga deullilkka

[JiYoon] Sarang iran mal, eowulliji anhneun mal
Dareun sesange iri deu, meolge neukkyeo jyeoteon mal
Jakku gaseum man ttwigo, nunape areun georineun
Sarangeul eotteohke hae

[GaYoon] I love you, ireon gibeun sarangin gabwayo geudae eobshi nan useul su eopjyo
Geudae sarangi go shipeun mame na dallajigo inabwayo
[JiYoon]Naye ma eumi gi ureojyeo gayo chaga woteon mareun modu jeoyo, oh
Oh, nun muri nado na geudaemyeon dweyo, my love
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/0-9/4_minute/making_love.html ]
[Hyuna] Nal ana jwo dalkom hage gamssajwo neul hamkke hago shipda malhaejwo
Tto nal dugeun georige hae nal seollege hae jakkuman tteolige hae eotteokhae
Budeureo un chokolli cheoreom dalkom hage haru haru deo gipge algo shipge
Chaga un eoreum gagiman han nae mamdo nogyeojul geudaeye ttatteuthan sarangi neul cheo eumgwa gagil

[GaYoon] Gaseumi ttwigo, eolguri bulgeo jigo
Geudae eopneun ilbun ilcho, shigyeman boneun naya
Amu geoto anin mal, ulgo uneun nae moseup
Sarang hanabwa

[GaYoon] I love you, ireon gibeun sarangin gabwayo geudae eobshi nan useul su eopjyo
Geudae sarangi go shipeun mame na dallajigo inabwayo
[JiYoon]Naye ma eumi gi ureojyeo gayo chaga woteon mareun modu jeoyo, oh
Oh, nun muri nado na geudaemyeon dweyo, my love

[GaYoon] Saeng gak maneuro nan nunmuri na, geudaega meolli tteonal kkabwa
[JiYoon]Pyohyeon haji mothae jiman, nado alji mothae jiman, imi neol sarang hanabwa

[GaYoon] I love you, nan pinkeubi sesang soge saljyo, naegen onjongil haessal bichwoyo
Geudae yeoja igo shipeun mame dallajigo inabwayo
[JiYoon] Geudae gyeoti gajang pyeon han jarijyo, nune gajang damgo shipeun geudaejyo, oh baby
[GaYoon] Oh, jigeumi daero nal sarang haeyo, my love

More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/0-9/4_minute/#share

Khamis, 27 Januari 2011

issshhhh ... aku ingatkan aku sorang jer yg perasan selame nie ..
rupenye ramai yang perasan dengan bende tuh ..
aku x sangke ade kwn yg mcm nie ..
dulu aku respect gler dgn die ..
tpi skrg die lah yang paling aku rase x nk pandang lansung ..
huh .. mmg sombong gler ar minah nie .. benci pulak aku ..
aku ingatkan die just sombong ngn aku ..
rupe2nye ngan membe yg lain pon same jgak ..
org lain ok jer .. die sorg je yg bajet hot sgt ..
die ingt dgn die menombong cam tuh ..
kami yg lain nie akan cari die ..
hey ! sory lah der ...
wa bukan jenis gtuh lah ..
sekali org somong ngan wa ..
wa sombong lgi 10 kali lah luu ..
hahaha ..
mmg patut pon bf die lari ..
pangai tuh melampau sangat ...
tapi law ase x nak sgt kat pkwe tuh ..
ckp lah awal2 .. n bg kat aku ....
hahahaha ..
baru lah ok ....
hahahaha .. aku graw jer ..
x nak lah bekas2 owg nie ..
dah laa ..
aku harap ka bhgia dgn perngai ka tuh eak ..
terime ksih kerana jnji mcm taik !!!

Rabu, 26 Januari 2011


aku rase sangat2 bosan ..
kenape lah aku nie xde pkwe .. hahahaha
agak x laku yer aku nie .,..
yelah mentang2 lah aku nie x cantik cam pompuan lain..
semua org x nak aku ..

bosan betul aku ..
mane x nyer .. kwn sebilik ngan aku nie ..
seronok jer ade pkwe .. aku jer xde ..
tapi bile ade yg nak cube ngan aku ..
aku pulak yang x yakin ngan diri aku ..

aku bukan nye memilih sgt tapi aku nie takut sgt ..
aku tkut ak x dpt bg mase dgn die ..
tuh lah dlu ade yg syg betol2 .. abaikan .,
padan muke ka zatyyy !!!!

haaaaaa .. ape yg aku nk wat eak ??
x kan aku lak yg nk kene mengorat ..
hahaha impossible tuh beb ..
x nak aku wat gtuh ..

mungkin dah ditakdirkan untuk aku bercinta dgn family jer kot ..
jage mak ayah aku lagi ok kot ..
dah ssh sgt ..
tapi i need a man !!!!!
please ..........
aku sangat2 sunyi ..

ya allah .. berikan lah aku peluang
untuk bercinta .... berikan lah aku laki2 yang baik ..
dan mencintaimu ya allah ...

Khamis, 6 Januari 2011

mom is everything ..

mak .. agak2 ape yang mak buat sekarang hah ?
sekarang aku berada jauh dari mak aku ..
entah apa yang berlaku kat sane ..
mak aku sihat ke agak2 nye ?
mmg lah sekarang teknologi dah moden ..
maybe aku boleh tny khabar mak aku melalui sms .
tapi x cukup utk menggambarkan ekspresi mak aku waktu tu ..
agak2 mak aku ada lagi tak terasa dgn mane2 sikap aku yg salah ?
aku harap mak aku ampunkan segala dosa aku jika ada ..
kadang2 aku pelik dengan anak2 sekarang yang x reti nak hormat mak die ..
jujur lah aku cakap .. no 1 lam hidop aku ialah mak aku ..
ayah tuh ntah no berape aku pon x pasti ..
bukan aku nak kata yang aku x sayangkan bapak aku ..
tapi kepentingannye dengan mak ..
aku x boleh bayangkan kalau esok hari ...........
kalau esok hari ditakdirkan aku mati ..
ermmm .. aku x berkesempatan lagi nak buat baik dgn mak aku ..
aku x sempat dah nak bercerita dengan mak aku ..
aku x dapat dah nak pergi jalan2 ngan mak aku ..
ya allah sedihnya aku ..
dan kalau mak aku yg pergi tinggalkan aku ..
oohhh .. x boleh2 ,,
betul .. mmg kite perlu redha dgn ketentuan tuhan tapi ..
aku x boleh hidup kalau mak aku x de kat sini lagi ..
tapi entah anak jenis ape aku nie ..
aku kadang2 ade jugak terkasar dengan mak aku tanpa aku sedari ..
mak maafkanlah anak mak nie ..
bukan niat nak berkasar dengan mak ..
tapi hati nie susah sangat nak tahan sabar ..
hati nie masih lagi macam keanak-anakan ..
tapi ikhlas dari hati ..
mak lah satu2 nya insan yang paling penting dalam hidop nie ...
biar apa pun orang kate di belakang mak ..
biarkan jer ,, anak mak nie sentiase ada mak ..
mak jgn risau ... anak mak x kan tgl kan mak ..
anak mak nie takkan biarkan sape ganggu mak ..
tapi mak .. buat mase nie ..bkn anak mak nie
xnak kirim duit kat mak ..
tapi mmg cukup2 jer duit yang ade ..
tapi ni janji yang mak kene ingat ..
satu hari nnt bile anak mak nie dah berjaya .
mak minta lah apa-apa pun ..
insyaallah anak mak nie akan cube dapatkan ..
kalau anak mak nie x sempat nak balas budi baik mak ..
selama membesarkan kami adik beradik ..
mak halalkan lah yer semuanya ..
mak jgn lah sedih2 yer ..
kalau ade ape2 .. mak ceritalah yer ..
mak jgn pendam .. anak mak nie sentiasa sudi mendengar ..
mak .. sayang mak sangat2 taw x ......
mak kalau nak pergi mane2 jgn lupe bgtaw taw ..
mak jangan tinggalkan anak mak nie ..
nak ikut mak .. sejauh mana pun mak pergi nak ikut taw ..
anak mak nie x kan kahwin agaknya ..
sebab nak jage mak je sepanjang hayat ..
mak jgn pergi mana2 yer ...
mak .. ampunkanlah segala dosa yang pernah anak mak nie buat ..
anak mak nie banyak wat dose mak ..
anak mak nie selalu sakitkan hati mak ..
mak tolong lah ampunkan yer ..
sayang mak sangat2 ..
minta maaf lah sebab anak mak nie tak mampu
nak zahirkan rasa sayang nie bila berhadapan dengan mak ..
hanya kerana nak menjaga hati sesetengah pihak ..
tapi yg pasti sayang pada mak tak ade sape
yang dapat tandingi nya mak ..
sayang mak ..........................................


samsiah binti osman ..

Rabu, 5 Januari 2011

Aku anak din .. nie lah name nye chiiek zatty .. seorang yang sangat suke kan tilam .. tapi kalau xde tilam pun xpe yang penting dapat tido ! berumur tut .. tut.. pada tahun ini ... belajar dalam jurusan ketiausahaan dan memang setia lah ..

Perkara atau bende paling penting dalam hidop dy ialah .. cermin ..

Memang sangat penting .. kalau dalam keadaan terdesak .. bayang2 pun da boleh selamatkan dy ..

Ade prinsip dalam hidop iaitu sentiasa mementingkan perkara yang penting dari perkara yang penting kerana perkara yang penting itu lebih penting dari perkara yang lebih penting ..

Status dy sentiase single selagi x kahwen .. boleh berkawan dengan sesape sajer asalkan xde sakit mental .. tengok pic nie kene x dgn cerite nie ??

Jgn cubelah nak tipu dy sebab tuh kepantangan dy .. semua org pun mcm tuh kan ..dy nie jugak seorang yang peka terhadap waktu mkn .. bukan ape .. dy nie mempunyai hajat untuk menambahkan berat badan .. mana tak nya .. dy benci bila dikatakan kurus ..

Kalau memasak , dy lah orang yang paling rajin utk tgk dan mkn jer .. sebab ade orang lain yang akan masak .. so buat ape nak susah2 kan ..

Dy nie sangat obses kepada citer korea .. n sape lagi kalau bukan lee min ho idolanye .. kate kawan2 .. dy nie nampak kasar tapi hakikatnye x pon.. kuat menangis jer .. boleh menjdi seorang yang hilang kewarasan akal biler kecewa ..

Kebolehan dy .. dy boleh x tido semalam kalau pasal on9 .. tapi boleh tidor sepanjang hari kalau terlampau mengantok .. barang penting dalam hidop dy , getah rambut sebab dy x suke lepaskan rambut ..

Minuman kegemaran dy yg wajib beli .. x lain x bukan minuman TINGE .. ramai yg x thu minuman tuh tp yg pasti seeedddaaapppp ..

Cukup lah setakat nie corat coret pasal dy .. sampai ketemu lagi ............

Love All ..... J

di sini adalah ciri orang yang aku cari ..

seorang yang suka wat aku senyum n senang hati ..
pemberi respon yg baik ..
maknenye x lampi lah ..
hormat privacy aku as a girl .........
boleh belikan aku something ..
x kisah lah ape pon ..
even pen sebatang pon aku still appericiate ...
of course pandai ambil aty mak aku ..
hati aku yang kedua ..
tapi jgnlah cover pulak dpn mak aku ..
duit kene ade ...
bukan aku nak jadi materialistik ..
but that thing is very important ...
maintainance aku tggi sikit ..
be honest in any situation ..
aku benci penipu ...
semua orang pun benci penipu kan ....
boleh berbaik dengan membe2 aku ..
girls and boys ..
terima hakikat perangai aku
yang x berape nk ayu ..
tuh jelah kot ..

tapi law xde yg nk cari aku pon x pe ..
aku ok jer ..
hidop kene sempoi .. kan ..
no man no cry ..

daaaaaaaaaaaaaaa ...

Selasa, 4 Januari 2011

lets watch it !!!!!!!


video
this is my idol group band ..
lets support them ..
kim hyun joong ..
kim hyung joon ..
kim kyu jong ..
park jung min ..
hyo young saeng ..
love u all !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

this is my idol forever .. nama dirahsiakan yer ..
rasenye ramai yg kenal die nie ..
cume biase lah die x kenal kite kan ..
tapi itu x menjadi masalah pada aku ..
asalkan aku setiasa up to date dia ..

first time tgk die nie .. aku rase mcm nak pengsan ..
aura dia yang terlampau kuat tuh kan ..
luluh seluruh jiwa raga aku ..
tambah lagi dengan suare die yg merdu tuh ..

gaya die yg sentiasa berkarisma tuh buat aku ..
entah lah .. aku pun ssh nk explain..
aku x kisah orang nk kate aku gile ke ..
whatever ,,..

nie akak aku nyer pasal lah nie ..
kalau die x tunjuk kat aku ..
xde aku jadi angau mcm nie ..
gurau jer .. hihihihi ..

tapi aku rase nie yg terbaik .. baik aku minat kat die .. dari minat kat orang laki kat sini ..
yg nie dah tentu x dapat .. hihihi .. so xde lah berdarah sangat hati nie kan ..
die nie sebenarnye pelakon dan jugak penyanyi ..
tapi sekarang da kurang menyanyi .. lebih kepada berlakon ..

kawan2 .. cepat2 lah tgk cerita playful kiss .. best sangat cerite nie taw ..
tapi jgn jatuh cinta pulak ...

hope u always success ... love u forever ...

Nie kawan baik aku ..

Name dy Ira ataupun anak En.Zaini ..

Asalnya dr Sabah bha ..

Satu kelas dengan aku iaitu office management student ..

Status .. bukan single lah ..

Nie kawan baik aku ..

Name dy Ira ataupun anak En.Zaini ..

Asalnya dr Sabah bha ..

Satu kelas dengan aku iaitu office management student ..

Status .. bukan single lah

Comey ??

Kalau nak puji jgn depan dy ..

Seorang yang penakut jugak ..

Sebabnye .. rahsia lah antara aku dgn dy ..

Kami sentiasa bersama kecuali ..

Time aku balik kg...

Boleh kate keras kepala jugak ..

Suke cari pasal dengan aku .. ade jer yang x kene ..

Seorang yang mengambil berat soal tido !

Tapi dy nie lah sayang aku ...

Aku sayang kaw bha Ira !!!

Family aku family dy jugak kat semenanjung nie ..

Cita2 dy terlalu tinggi sampai x terberitahu kat aku ..

Yang penting ..

Dy nie seorang kawan yang baik ..

Luv u Ira ..

Moga2 kita akan terus menjadi bff yer ..

nie pasukan bola jaring aku mase zaman sekolah dulu ..
aku berperanan sbg gs ..
hakikatnye aku mmg rindu sgt ngan team nie ..
mase nie kat selangor .
kebangsaan nie ..
tapi x menang pon bile da sampai sini ..
semua pasukan hebat2 ..
waktu nie muka aku x penah putih pon ..
mana taknye .. hari2 aku training ..
byk sgt kenangan mase nie ..
ade jgak kena marah ..
biaselah budak2 semua degil ..
termasuklah aku ..
tapi aku tetap sayang cikgu yg train kami nie ...
die baik sangat ..
selalu tolong aku ..
walaupun aku selalu wat nakal ..
tapi die x pernah ..
benci aku ..
aku nie jer yang selalu malukan die ..
but no anymore k ..
haaaaa ..
aku da insaf sikit ..
aku harap semua yang ade lam pic nie ..
berjaya dalam hidup masing2 ..

Mia ??

Budak comel yang baru nak membesar ..

Pandai berkata-kata tapi pelat ..

Suke membaca buku tapi semua orang x paham ..

Naik kereta wajib on radio ...

Makan ??

Apa-apa aje .. asalkan halal semua boleh masuk dalam perut tuh ..

Bertuah sangat sebab ade akak- akak n abang yang sayang dia ..

Mama n abah ??

Mama dia keje .. ayah dia yang jaga ...

Kawan baik dia ...

Semua kucing yang ade kat muka bumi nie kawan dia ..

Suke buat orang ketawa ..

Tapi x boleh masuk raja lawak lah ..

Perkara yang menakutkan dia ...

Bila ade orang nak pukul family dia ..

Yang bestnye ade adek macam dia ...

Kecik2 lagi dah tahu nak jaga barang family dia ..

Lahir pada tanggal 22 hb 6 ..

Tahun biler ??

Kira lah pada tahun 2010 nie umur dia 2 tahun ..

Tapi ...

Biler tanya dia .. dia sayang siapa ??

Jawapannya abah mama jer ..

Sian kami akak2 n abg dia nie ..

Apa-apa pun kami semua tetap sayang dia ..

Sayang Mia !!!!!!!!!!!!